Recept

Koláč se švestkami po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 345 minut
Doba přípravy: 295 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 23462
Kategorie: Koláče

Ingredience

65 ml Brandy peach
2 polévková lžíce Cukr krupice
8 polévková lžíce Máslo čerstvé
170 ml Mléko polotučné
150 g Mouka polohrubá
166,7 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 šálek Švestky
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 598kJ
7% Sacharidy 24 g
38% Tuky 28 g
3% Sodík 63 mg
13% Bílkoviny 8 g

Koláč se švestkami po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Vypeckované švestky necháme čtyři hodiny naložené do brandy. Smícháme mouku, sůl, máslo, cukr žloutky a vypracujeme těsto, které necháme pod folií třicet minut odležet ve varu koule. Těsto pak vyválíme a vložíme do vymazané formy, zakryjeme ho pečícím papírem, zatěžkáme rýží a pečeme asi patnáct minut, pak bez pečícího papíru pokračujeme ještě pět minut.

2

Na korpus naklademe švestky. Směs šlehačky, mléka a lusku uvedeme do varu a necháme patnáct minut odstát. Vyjmeme vanilkový lusk, směs dáme znova na olej a přimícháme směs vejce s cukrem, povaříme, až se vytvoří krém. Necháme ho vychladnout a nalijeme ho na švestky.

3

Koláče pečeme dalších dvacet pět minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept