Pečené broskve s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené broskve s tvarohem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23470 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
4 ks | Broskve |
5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
50 g | Karamel |
2 polévková lžíce | Mandle |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
166,7 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Tvaroh jemný |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
20 ml | Víno bílé |
170 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 335,5mg |
Draslík | 521,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 912,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Kakao - prášek, Mandle, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Karamel, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené broskve s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Broskve rozpůlíme, vypeckujeme. Smícháme karamel, mleté mandle, kakao, víno. Směsí naplníme broskve, navrch dáme plátek másla a pečeme je na vymazaném plechu třicet pět minut. |
2 | Ušleháme cukr, žloutky, bílé víno, tvaroh a smícháme je s pěnou. |
3 | Upečené broskve polijeme připravenou směsí. |