Recept

Datlový koláč na pomeranči

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 23473

Ingredience

7 polévková lžíce Cukr krupice
200 g Datle
0,3 šálek Džem meruňkový
72 g Mandle
150 g Mouka polohrubá
14 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
2 ks Vejce slepičí
230 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 712 kcal
Kilojoule 2 979kJ
20% Sacharidy 71 g
62% Tuky 47 g
1% Sodík 30 mg
16% Bílkoviny 9 g

Datlový koláč na pomeranči postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku, 6 lžic másla, jedno vejce a 230 ml vody. Vypracujeme těsto. Vyválíme ho a vložíme do vymazané kulaté formy. Necháme ho vychladit.

2

Utřeme máslo s cukrem, mletými mandlemi, moukou, 20 ml šťávy a promícháme. Směs rozprostřeme po formě, na vrch dáme vypeckované datle.

3

Koláč pečeme na vymazaném plechu asi patnáct minut, pak zmírníme teplotu a pokračujeme dvacet minut. Pak koláč necháme vychladit.

4

Zahřejeme džem se zbytkem pomerančové šťávy a koláč směsí potřeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept