Datlový koláč na pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Datlový koláč na pomeranči
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23473 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
7 polévková lžíce | Cukr krupice |
200 g | Datle |
0,3 šálek | Džem meruňkový |
72 g | Mandle |
14 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
2 ks | Vejce slepičí |
230 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 137,8mg |
Draslík | 373,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Datle, Mandle, Pomerančová šťáva, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem meruňkový, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Datlový koláč na pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku, 6 lžic másla, jedno vejce a 230 ml vody. Vypracujeme těsto. Vyválíme ho a vložíme do vymazané kulaté formy. Necháme ho vychladit. |
2 | Utřeme máslo s cukrem, mletými mandlemi, moukou, 20 ml šťávy a promícháme. Směs rozprostřeme po formě, na vrch dáme vypeckované datle. |
3 | Koláč pečeme na vymazaném plechu asi patnáct minut, pak zmírníme teplotu a pokračujeme dvacet minut. Pak koláč necháme vychladit. |
4 | Zahřejeme džem se zbytkem pomerančové šťávy a koláč směsí potřeme. |