Cibulový dresink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulový dresink
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23475 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
30 g | Bešamel |
300 g | Cibule |
2 ml | Citronová šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 13,0mg |
Draslík | 123,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Cibule, Citronová šťáva, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulový dresink postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Zpěněnou cibulku promícháme s bešamelem, na mírném plameni necháme probublávat 20 minut. Hotovou omáčku vyšleháme dohladka a promícháme se smetanou. Poté okořeníme muškátovým oříškem, citronovou šťávou, solí a pepřem. |
2 | Nakonec ještě chvíli prohřejeme, aby se spojily všechny chutě. |
3 | Podáváme k zapékané zelenině. |