Opilý dresink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opilý dresink
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23476 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 ml | Citronová šťáva |
1 špetka | Pepř černý mletý |
375 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 34,3mg |
Vláknina | 43,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opilý dresink postup přípravy receptu:
1 | Misku se žloutky vložíme do horké vodní lázně. Žloutky s špetkou soli vyšleháme do pěny. Do vzniklé žloutkové pěny postupně zašleháme pivo. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hustý krémový dresink. Dresink dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. |
2 | Podáváme k paprikám nebo cuketám a lilkům. |