Jednoduchý recept

Restované okurky se špenátovým dresinkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23477
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 g Česnek
1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
5 ml Citronová šťáva
20 g Máslo čerstvé
4 ks Okurka salátová
20 ml Olej slunečnicový
1 g Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Protlak rajčatový
100 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 218kJ
9% Sacharidy 33 g
18% Tuky 14 g
28% Sodík 557 mg
24% Bílkoviny 14 g

Restované okurky se špenátovým dresinkem postup přípravy receptu:

1

Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku a utřený česnek. Poté přidáme nasekaný špenát a promícháme. Nakonec ještě přimícháme ovčí sýr nakrájený na kostičky. Vše zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Jakmile dresink zhoustne, smícháme s citronovou šťávou a rajským protlakem. Podle chuti přidáme sůl, pepř, oregano a chilli.

2

Očištěné okurky nasekáme na kolečka. Poté je na másle orestujeme a posolíme. Ještě než okurky pustí vodu a změknou, sundáme je z tepla a servírujeme na talíře. Okurky přeléváme špenátovým dresinkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept