Recept

Artyčoky plněné hovězím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23478

Ingredience

8 ks Artyčoky
1 ks Cibule
6 ml Citronová šťáva
8 g Harissa pasta
200 g Hovězí maso mleté
1 g Kmín celý
20 ml Olej olivový
1 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
3 g Petržel - nať
15 g Protlak rajčatový
30 g Sýr Gruyére
1 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,023 kcal
Kilojoule 4 282kJ
60% Sacharidy 215 g
23% Tuky 17 g
104% Sodík 2 g
127% Bílkoviny 71 g

Artyčoky plněné hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Z očištěných a omytých artyčoků odstraníme srdíčko. Artyčoky poté zakapeme citronovou šťávou a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Takto připravené artyčoky přivedeme k varu a vaříme 10 minut.

2

Jedno ze dvou vajec uvaříme. Jakmile je vejce vařené, odstraníme z něj skořápku a spolu s petrželkou najemno nasekáme.

3

Umleté hovězí maso promícháme se strouhaným sýrem, nasekaným vejcem a petrželkou a osolíme, opepříme a pokmínujeme. Nakonec ještě promícháme se syrovým vejcem.

4

Ochucené maso rozdělíme do uvařených artyčoků. Artyčoky plněné masem vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů Celsia 40 minut.

5

Nyní připravíme omáčku. Najemno nakrájenou cibulku opečeme na oleji. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme k ní rajský protlak, harrisu a mletou papriku. Vše nakonec dle chuti osolíme a opepříme. Celou směs vaříme na mírném plameni 5 minut.

6

Upečné artyčoky přeložíme do zapékací mísy s omáčkou a za občasného polévání vršků artyčoků dusíme ještě 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept