Recept

Tykvová polévka s batáty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23482

Ingredience

400 g Brambory sladké (Batáty)
10 ml Olej olivový
15 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
120 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
1 ks Tykev
900 ml Vývar drůbeží
6 stroužek Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 217kJ
15% Sacharidy 53 g
13% Tuky 10 g
62% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g

Tykvová polévka s batáty postup přípravy receptu:

1

Batáty, tykev a šalotku podélně rozpůlíme. Na straně řezu potřeme olejem a naříznutou stranou dolů narovnáme do mělkého pekáče. Přidáme 6 stroužků česneku.

2

V předehřáté troubě na 190 °C pečeme cca 40 minut, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne. Poté necháme zchladnout.

3

Z batátů a tykve vybereme dužinu a vložíme do hrnce spolu se šalotkou a dužinou, kterou vymačkáme ze stroužků česneku.

4

Přilijeme vývar a osolíme. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a pozvolna vaříme cca 30 minut, dokud zelenina nezměkne.

5

Zchladlou polévku rozmixujeme dohladka, vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a necháme 5-10 minut prohřát. Teplou polévku podáváme ozdobenou pažitkou a smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept