Jednoduchý recept

Omáčka z oliv a estragonu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23483
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

30 g Beárnská omáčka
1 ks Cibule
3 ml Citronová šťáva
125 ml Dolin - Vermouth
2 g Estragon
50 g Máslo čerstvé
150 g Olivy černé
1 g Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
1 g Sůl
250 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 219 kcal
Kilojoule 916kJ
2% Sacharidy 7 g
23% Tuky 17 g
34% Sodík 671 mg
5% Bílkoviny 3 g

Omáčka z oliv a estragonu postup přípravy receptu:

1

Na másle orestujeme cibulku a nasekané vypeckované olivy. Do orestované směsi z cibulky a oliv nalijeme vermut a rybí vývar. Poté přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se část tekutiny neodpaří.

2

Mezitím spaříme rajče, sloupneme z něj slupku. Takto připravené rajče nakrájíme na kostičky. Ty přidáme spolu s estragonem do mírně zhoustlé tekutiny. Opět přivedeme k varu. Celou omáčku zahustíme beárnskou omáčkou. Nakonec přimícháme citronovou šťávu. Dle chuti přidáme sůl a pepř.

Poznámka

Touto omáčkou poléváme platýse. Béarnskou omáčku připravíme podle stejnojmenného receptu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept