Vepřová roláda plněná paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová roláda plněná paprikami
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 23486 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Bujón hovězí |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika žlutá |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
700 g | Vepřová kýta |
200 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 174,1mg |
Draslík | 892,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 111,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Paprika červená, Paprika žlutá, Pažitka, Sůl, Vepřová kýta, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Solamyl, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová roláda plněná paprikami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné papriky nakrájíme na kostičky, polovinu červené papriky necháme stranou. Zbylou papriku promícháme s mletým masem, osolíme a opepříme. |
2 | Omytou kýtu upravíme na plát a potřeme mletým masem. Svineme do rolády a převážeme. Maso zprudka opečeme na rozehřátém másle a potom pečeme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 90 minut. Během pečení maso obracíme a podléváme. |
3 | Papriku vsypeme do smetany, uvedeme do varu, osolíme, opepříme a přidáme kousek bujónu. Zahustíme solamylem a nakonec vmícháme rozdrobený sýr a nakrájenou pažitku. |
4 | Upečenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou. |