Krůtí roláda s houbovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí roláda s houbovou náplní
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 23487 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
700 g | Krůtí prsa |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr krémový |
5 ks | Tymián čerstvý |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 168,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 127,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citrony, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Sýr krémový, Tymián čerstvý, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí roláda s houbovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony a jarní cibulku nadrobno nasekáme a opečeme na 2 lžících oleje. Osolíme a opepříme. |
2 | Krůtí prsa omyjeme, upravíme na plát, potřeme čerstvým sýrem a žampiony. Maso svineme do rolády. |
3 | 2 lžíce oleje promícháme se solí, pepřem a mletou paprikou. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky a spolu s čerstvými bylinkami jím obložíme roládu, kterou ještě převážeme nití. |
4 | Maso pečeme ve středně vyhřáté troubě 90-100 minut, podle potřeby podléváme vodou. |
5 | Upečenou roládu nakrájíme na plátky a ozdobíme dílky citronu. |