Farfalle s masovými kuličkami a sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s masovými kuličkami a sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 23490 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
3 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 krajíc | Chléb toastový |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
300 g | Sýr Ricotta |
400 g | Těstoviny Farfalle |
1 ks | Vejce slepičí |
350 g | Vepřové maso mleté |
4 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 163,7mg |
Draslík | 718,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Česnek, Chléb toastový, Limetková šťáva, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Farfalle, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s masovými kuličkami a sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. |
2 | Toastový chléb rozdrobíme a promícháme s mletým masem, vejcem, 100 g ricotty, nasekanou petrželkou, nadrceným česnekem, pepřem a solí. Ze směsi vytvarujeme 30 malých kuliček. Obalíme je v mouce a na rozehřátém oleji opékáme asi 8 minut. |
3 | Dužinu z omytých rajčat nakrájíme na kostičky a smícháme s octem, pepřem, solí a nasekanou bazalkou. |
4 | Vývar uvedeme do varu a přimícháme do něj zbylou ricottu a limetkovou šťávu. Masové kuličky a vařené těstoviny vložíme do omáčky a vše krátce ohřejeme. Nakonec vmícháme rajčata. |
Poznámka
Ricottu můžeme nahradit sýrem žervé.