Recept

Farfalle s masovými kuličkami a sýrovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 23490
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
3 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
1 krajíc Chléb toastový
2 polévková lžíce Limetková šťáva
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata
2 kávová lžička Sůl
300 g Sýr Ricotta
400 g Těstoviny Farfalle
1 ks Vejce slepičí
350 g Vepřové maso mleté
4 l Voda pitná
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 898 kcal
Kilojoule 3 758kJ
24% Sacharidy 86 g
57% Tuky 43 g
43% Sodík 863 mg
71% Bílkoviny 40 g

Farfalle s masovými kuličkami a sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.

2

Toastový chléb rozdrobíme a promícháme s mletým masem, vejcem, 100 g ricotty, nasekanou petrželkou, nadrceným česnekem, pepřem a solí. Ze směsi vytvarujeme 30 malých kuliček. Obalíme je v mouce a na rozehřátém oleji opékáme asi 8 minut.

3

Dužinu z omytých rajčat nakrájíme na kostičky a smícháme s octem, pepřem, solí a nasekanou bazalkou.

4

Vývar uvedeme do varu a přimícháme do něj zbylou ricottu a limetkovou šťávu. Masové kuličky a vařené těstoviny vložíme do omáčky a vše krátce ohřejeme. Nakonec vmícháme rajčata.

Poznámka

Ricottu můžeme nahradit sýrem žervé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept