Kuře v římském hrnci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v římském hrnci
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 23492 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Brambory |
1 polévková lžíce | Džus jablečný |
1 špetka | Hřebíček mletý |
450 g | Jablka |
200 g | Kaštany jedlé |
1200 g | Kuře |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Vývar drůbeží |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Džus jablečný, Hřebíček mletý, Jablka, Kaštany jedlé, Kuře, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře v římském hrnci postup přípravy receptu:
1 | Římský hrnec předem namočíme do vody. |
2 | Kaštany scedíme a nasekáme, očištěný pórek nakrájíme na kolečka a oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky. |
3 | Kysané zelí překrájíme a smícháme s kaštany, pórkem a jablky. Osolíme, opepříme, okořeníme hřebíčkem. Dvěma třetinami směsi naplníme omyté kuře a otvor uzavřeme špejlí. |
4 | Oloupané, na kousky nakrájené brambory promícháme se zbylou směsí, vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Na směs položíme kuře, přiklopíme pokličkou a postavíme do studené trouby. Nastavíme na 200 stupňů Celsia a pokrm dusíme asi 50 minut. |
5 | Nakonec kuře potřeme jablečnou šťávou a bez pokličky dopékáme ještě 15 minut. |