Papriková tortilla - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriková tortilla
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23493 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
850 g | Brambory rané |
1 ks | Cibule |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 258,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriková tortilla postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém oleji smažíme přibližně 20 minut na tenké plátky nakrájené brambory, plátky cibule a na kostičky nasekané papriky. |
2 | Poté přimícháme rozšlehaná vejce, sůl a pepř. Opékáme ještě 5-7 minut dozlatova z obou stran. |
3 | Hotovou tortillu podáváme nejlépe horkou, nakrájenou na dílky. |