Recept

Polévka z batátů se sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23495

Ingredience

1 ks Bobkový list
180 g Brambory sladké (Batáty)
1 ks Cibule
120 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 ks Pórek
150 ml Smetana 12% (konzumní)
150 g Sýr Čedar
5 g Sůl
850 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 703 kcal
Kilojoule 2 941kJ
15% Sacharidy 54 g
64% Tuky 48 g
88% Sodík 2 g
35% Bílkoviny 19 g

Polévka z batátů se sýrem postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme máslo na střední teplotu. Přisypeme cibuli, pórek a za stálého míchání opékáme 3 minuty, až zelenina lehce změkne. Přidáme batáty. Za stálého míchání restujeme 5 minut. Přilijeme vývar, přidáme petrželku, bobkový list, dochutíme solí a pepřem. Polévku přivedeme do varu, snížíme teplotu a cca 30 minut pozvolna dovaříme. Hrnec odstavíme a necháme zchladnout. Odstraníme bobkový list.

2

Polovinu polévky rozmixujeme dohladka, vrátíme zpět do hrnce, zamícháme s nepromixovanou polovinou. Vše promícháme se smetanou. Polévku necháme 5 minut prohřát a zapracujeme sýr. Polévka se nesmí vařit.

3

Hotovou polévku posypeme sýrem. Podáváme s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept