Polévka z batátů se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z batátů se sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23495 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
180 g | Brambory sladké (Batáty) |
1 ks | Cibule |
120 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
150 g | Sýr Čedar |
850 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 94,2mg |
Draslík | 909,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,3mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 76,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory sladké (Batáty), Cibule, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z batátů se sýrem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo na střední teplotu. Přisypeme cibuli, pórek a za stálého míchání opékáme 3 minuty, až zelenina lehce změkne. Přidáme batáty. Za stálého míchání restujeme 5 minut. Přilijeme vývar, přidáme petrželku, bobkový list, dochutíme solí a pepřem. Polévku přivedeme do varu, snížíme teplotu a cca 30 minut pozvolna dovaříme. Hrnec odstavíme a necháme zchladnout. Odstraníme bobkový list. |
2 | Polovinu polévky rozmixujeme dohladka, vrátíme zpět do hrnce, zamícháme s nepromixovanou polovinou. Vše promícháme se smetanou. Polévku necháme 5 minut prohřát a zapracujeme sýr. Polévka se nesmí vařit. |
3 | Hotovou polévku posypeme sýrem. Podáváme s čerstvým pečivem. |