Recept

Polévka z batátů a žlutých paprik

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23499

Ingredience

2 ks Bobkový list
90 g Brambory rané
180 g Brambory sladké (Batáty)
50 g Celer bulvový
20 g Chilli omáčka
80 g Cibule
30 ml Citronová šťáva
15 g Cukr moučkový
150 g Kukuřice
5 g Kurkuma
5 g Muškátový květ
20 ml Olej rostlinný
100 g Paprika žlutá
50 g Pórek
850 ml Vývar zeleninový
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 430kJ
16% Sacharidy 57 g
13% Tuky 10 g
51% Sodík 1 g
17% Bílkoviny 10 g

Polévka z batátů a žlutých paprik postup přípravy receptu:

1

Celer, brambory, batáty a pórek nakrájíme. Cibuli, pórek, česnek a celer vložíme do velkého hrnce a opékáme pří vysoké teplotě za stálého míchání cca 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Nesmí změnit barvu.

2

Přidáme brambory, kurkumu, batáty, muškátový květ, bobkový list a vývar. Vše smícháme a přivedeme do varu. Teplotu snížíme a pozvolna vaříme cca 20 minut, dokud zelenina nezměkne.

3

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme kukuřici a zprudka opékáme dozlatova. Odstavíme a promícháme s chilli omáčkou. Vyjmeme bobkový list, přidáme pečenou papriku, cukr a citronovou šťávu, vše dohladka rozmixujeme.

Poznámka

Polévku podáváme v nahřátých miskách ozdobených kukuřicí a s chlebovými plackami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept