Polévka z batátů a žlutých paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z batátů a žlutých paprik
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23499 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
90 g | Brambory rané |
180 g | Brambory sladké (Batáty) |
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Česnek |
20 g | Chilli omáčka |
80 g | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
15 g | Cukr moučkový |
150 g | Kukuřice |
5 g | Kurkuma |
5 g | Muškátový květ |
20 ml | Olej rostlinný |
100 g | Paprika žlutá |
50 g | Pórek |
850 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 3,8mg |
Draslík | 621,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory sladké (Batáty), Celer bulvový, Česnek, Chilli omáčka, Cibule, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Kurkuma, Muškátový květ, Olej rostlinný, Paprika žlutá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Kukuřice, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z batátů a žlutých paprik postup přípravy receptu:
1 | Celer, brambory, batáty a pórek nakrájíme. Cibuli, pórek, česnek a celer vložíme do velkého hrnce a opékáme pří vysoké teplotě za stálého míchání cca 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Nesmí změnit barvu. |
2 | Přidáme brambory, kurkumu, batáty, muškátový květ, bobkový list a vývar. Vše smícháme a přivedeme do varu. Teplotu snížíme a pozvolna vaříme cca 20 minut, dokud zelenina nezměkne. |
3 | V hrnci rozehřejeme olej, přidáme kukuřici a zprudka opékáme dozlatova. Odstavíme a promícháme s chilli omáčkou. Vyjmeme bobkový list, přidáme pečenou papriku, cukr a citronovou šťávu, vše dohladka rozmixujeme. |
Poznámka
Polévku podáváme v nahřátých miskách ozdobených kukuřicí a s chlebovými plackami.