Lesnická roštěná (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lesnická roštěná (minutka)
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 235 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Brambory |
15 g | Cukr krupice |
750 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
130 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
150 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
25 g | Sůl |
100 g | Tuk |
250 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 70,3mg |
Draslík | 648,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 722,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Sůl, Tuk, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lesnická roštěná (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Hovězí roštěnec opláchneme a nakrájíme na plátky - roštěnky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. Rychle je opečeme po obou stranách na 2/3 tuku. |
2 | Opečené roštěnky vyndáme, výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a rozšleháme. Povaříme tak dlouho, až se odděluje tuk. |
3 | Omáčku zjemníme máslem a procedíme přes hustý cedník do omáčníku. |
4 | V rozpuštěném másle krátce prohřejeme sterilovaný hrášek a podle potřeby jej přisladíme. |
5 | Vařené, prochladlé brambory nakrájíme na plátky, opečeme na třetině tuku, přidáme žampiony nakrájené na plátky a společně opečeme. |
6 | Při podávání klademe do středu talíře opečené brambory se žampiony a dušený hrášek, přes ně položíme roštěnku a ozdobíme petrželovou natí. Zvlášť v omáčníku podáváme šťávu. |
Poznámka