Jednoduchý recept

Lesnická roštěná (minutka)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 235
Kategorie: Maso

Ingredience

750 g Brambory
15 g Cukr krupice
750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
130 ml Hovězí vývar základní
500 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
150 g Máslo čerstvé
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
25 g Sůl
100 g Tuk
250 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 928kJ
5% Sacharidy 18 g
46% Tuky 34 g
65% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Lesnická roštěná (minutka) postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnec opláchneme a nakrájíme na plátky - roštěnky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. Rychle je opečeme po obou stranách na 2/3 tuku.

2

Opečené roštěnky vyndáme, výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a rozšleháme. Povaříme tak dlouho, až se odděluje tuk.

3

Omáčku zjemníme máslem a procedíme přes hustý cedník do omáčníku.

4

V rozpuštěném másle krátce prohřejeme sterilovaný hrášek a podle potřeby jej přisladíme.

5

Vařené, prochladlé brambory nakrájíme na plátky, opečeme na třetině tuku, přidáme žampiony nakrájené na plátky a společně opečeme.

6

Při podávání klademe do středu talíře opečené brambory se žampiony a dušený hrášek, přes ně položíme roštěnku a ozdobíme petrželovou natí. Zvlášť v omáčníku podáváme šťávu.

Poznámka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept