Recept

Lilek v těstíčku s rajčatovou salsou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23502
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
2 ks Lilek
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
80 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
5 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 591kJ
9% Sacharidy 33 g
37% Tuky 28 g
10% Sodík 208 mg
10% Bílkoviny 5 g

Lilek v těstíčku s rajčatovou salsou postup přípravy receptu:

1

Omyté a oloupané lilky krájíme podélně na plátky silné 5-7 mm. Osolíme je a opepříme.

2

Na salsu necháme asi 30 sekund spařit rajčata ve vroucí vodě. Poté je oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky.

3

Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme k nim rajčata a bazalku a dusíme na mírném ohni. Po zhoustnutí směsi do ní nalijeme citronovou šťávu a dobře smícháme.

4

Těstíčko připravíme rozmícháním mouky s kypřícím práškem a solí. Potom přidáme pivo a opět důkladně rozmícháme. Plátky lilků obalujeme v těstíčku a smažíme na rozehřátém oleji dozlatova.

5

Lilky podáváme podle chuti horké či studené, vždy s připravenou rajčatovou salsou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept