Lilek v těstíčku s rajčatovou salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek v těstíčku s rajčatovou salsou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23502 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
2 ks | Lilek |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 ml | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
5 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 578,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 894,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Kypřicí prášek do pečiva, Lilek, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pivo světlé 12% 4,5% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilek v těstíčku s rajčatovou salsou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a oloupané lilky krájíme podélně na plátky silné 5-7 mm. Osolíme je a opepříme. |
2 | Na salsu necháme asi 30 sekund spařit rajčata ve vroucí vodě. Poté je oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky. |
3 | Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme k nim rajčata a bazalku a dusíme na mírném ohni. Po zhoustnutí směsi do ní nalijeme citronovou šťávu a dobře smícháme. |
4 | Těstíčko připravíme rozmícháním mouky s kypřícím práškem a solí. Potom přidáme pivo a opět důkladně rozmícháme. Plátky lilků obalujeme v těstíčku a smažíme na rozehřátém oleji dozlatova. |
5 | Lilky podáváme podle chuti horké či studené, vždy s připravenou rajčatovou salsou. |