Višňový čokoládový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňový čokoládový koláč
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23503 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
obloha | |
---|---|
50 g | Čokoláda hořká |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
0,5 ks | Cukr vanilka |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Višňový čokoládový koláč | |
100 g | Čokoláda hořká |
180 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
380 g | Kompot višňový |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mandle mleté |
200 g | Máslo čerstvé |
125 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 212,3mg |
Draslík | 388,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kompot višňový, Kypřicí prášek do pečiva, Rum, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka), Cukr vanilka, Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňový čokoládový koláč postup přípravy receptu:
1 | Z másla, cukru, vanilkového cukru a vajec ušleháme krém. Vmícháme do něj rum a sůl. Mouku smícháme s kypřicím práškem a zamícháme do krému. Nakonec do těsta přimícháme nastrouhanou čokoládu a mleté mandle. |
2 | Těstem naplníme koláčovou formu vymazanou máslem, povrch uhladíme a poklademe okapanými višněmi. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut, vyjmeme z trouby a po chvíli i z formy. Necháme vychladnout na mřížce. |
3 | Příprava oblohy: Smetanu ušleháme za postupného přidávání vanilkového cukru. Pomocí cukrářského sáčku šlehačkou ozdobíme obvod koláče. Střed koláče posypeme hoblinkami čokolády a moučkovým cukrem. |
4 | Před podáváním necháme moučník asi 4 hodiny v chladu. |