Brambory s cukrovým hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s cukrovým hráškem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 23507 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
400 g | Brambory vařené ve slupce |
200 g | Bulgur |
2 ks | Cibule |
300 g | Hrachové lusky |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
300 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 869,4mg |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Bulgur, Cibule, Hrachové lusky, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s cukrovým hráškem postup přípravy receptu:
1 | Hrášek omyjeme, rozpůlíme a povaříme 1 minutu v osolené vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Očištěnou mrkev nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nadrobno nasekáme. |
3 | 100 ml vody uvedeme do varu, nalijeme na bulgur a necháme asi 10 minut stát. Potom bulgur vidličkou promícháme. |
4 | V pánvi na rozehřátém másle opečeme oloupané brambory dozlatova. Přidáme cibuli s mrkví a opékáme doměkka. Nakonec vmícháme cukrový hrášek, bulgur a vše krátce prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme. |
5 | Do pokrmu vmícháme nahrubo nasekané lístky rozmarýnu a při podávání každou proci ozdobíme lístky petrželky. |