Recept

Salát s kachními prsíčky a melounem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 23508
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 polévková lžíce Balsamico ocet
600 g Kachní prsa
2 polévková lžíce Marmeláda rybízová
1 ks Meloun cukrový
0,5 ks Okurka salátová
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát římský
1 kávová lžička Sůl
5 polévková lžíce Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 460kJ
6% Sacharidy 22 g
18% Tuky 13 g
16% Sodík 311 mg
57% Bílkoviny 32 g

Salát s kachními prsíčky a melounem postup přípravy receptu:

1

Do omytých a osušených kachních prsou vetřeme sůl a pepř. Kůži propícháme vidličkou a maso položíme kůží dolů do rozehřáté pánve. Pečeme asi 5 minut, potom prsa za častého obracení dopékáme ještě dalších 5 minut. Maso má být uvnitř růžové.

2

Meloun podélně rozpůlíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na dílky. Slupku oloupeme. Omytý salát nakrájíme na nudličky, očištěnou okurku nastrouháme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a vše rozdělíme na talíře.

3

Kachní prsa vyjmeme z pánve a necháme asi 5 minut stát. Potom maso nakrájíme na plátky.

4

Rybízovou marmeládu (nebo želé) rozmícháme se solí, pepřem, balsamicem a vývarem. Zvolna přišleháme olej a salát přelijeme zálivkou. Vedle salátu upravíme kachní prsa.

5

Podáváme s bílým chlebem a červeným vínem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept