Citronový šerbet se sektem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronový šerbet se sektem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 23510 |
Kategorie: | Sorbet |
Ingredience
12 ks | Citrony |
200 g | Cukr krupice |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
200 ml | Víno bílé |
1 l | Víno šumivé (sekt) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 201,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronový šerbet se sektem postup přípravy receptu:
1 | 4 citrony omyjeme, osušíme a oloupeme z nich kůru na tenké nudličky. Ze všech citronů vymačkáme šťávu. |
2 | Víno vlijeme do hrnce, přidáme cukr, citronovou kůru a za stálého míchání vše uvedeme do varu. Vypneme příkon tepla a necháme asi 5 minut stát. Potom zcela vychladlou tekutinu přecedíme. |
3 | Bílky ušleháme na polotuhý sníh a spolu s citronovou šťávou vmícháme do vína. |
4 | Předem namraženou nízkou chromovou mísu o obsahu 2 l naplníme šerbetem a vložíme na 6 hodin do mrazáku. Obsah několikrát promícháme, aby se netvořily ledové krystalky. |
5 | Šerbet podáváme ve sklenicích (kopečky vypichujeme lžící na zmrzlinu), zalijeme vychlazeným sektem. |