Jednoduchý recept

Vejce s chřestem a rajčaty

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23512
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
20 ks Chřest zelený
1 ks Cibule
2 ks Klobása Chorizo
4 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
450 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 940kJ
3% Sacharidy 10 g
21% Tuky 16 g
16% Sodík 325 mg
23% Bílkoviny 13 g

Vejce s chřestem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý chřest krájíme na 4 cm dlouhé části a dáme vařit do osolené vody asi na 8 minut.

2

Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme oloupaná a nadrobno nasekaná rajčata a smažíme asi 10 minut.

3

V jiné pánvi opečeme na mírném ohni klobásy nakrájené na kostky.

4

Připravenou rajčatovou směsí plníme zapékací misky. Do každé navrch vyklepneme jedno vejce a naklademe kostky klobásy, kousky chřestu a na kostičky nakrájenou papriku.

5

Přidáme pepř a sůl a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 10-12 minut tak, aby se srazil pouze bílek.

6

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept