Indická polévka s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indická polévka s hráškem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 23515 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
1 ks | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
15 g | Garam masala |
100 g | Hrášek |
15 g | Kmín římský |
30 g | Koriandr mletý |
30 ml | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
850 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 3,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,0mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hrášek, Kmín římský, Koriandr mletý, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indická polévka s hráškem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme olej, přidáme brambory, cibuli a česnek a za stálého míchání při nízké teplotě opékáme cca 5 minut, dokud cibule nezměkne. |
2 | Vmícháme koření garam masala, mletý koriandr a římský kmín a zahříváme za stálého míchání. |
3 | Přidáme chilli papričku a vývar, přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pozvolna vaříme 20 minut. Vaříme, dokud se brambory nezačnou rozpadat. |
4 | Přidáme hrášek a vaříme 5 minut. Osolíme, opepříme a vmícháme jogurt. |
5 | Polévku posypeme koriandrem a ihned podáváme s teplým pečivem. |