Penne se sépiemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne se sépiemi
Penne se sépiemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23527 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 ks | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
50 g | Šalotka |
300 g | Sépie |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Penne |
100 ml | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 620,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Šalotka, Sépie, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne se sépiemi postup přípravy receptu:
1 | Petrželku nasekáme. Sépie důkladně propláchneme a pokrájíme. |
2 | Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nahrubo nasekáme. Oloupeme šalotku a jemně ji nasekáme. Do pánve dáme olej a šalotku osmažíme tak, aby nestačila zhnědnout. |
3 | Přidáme do pánve pokrájené sépie a za občasného zamíchání je 2-3 minuty smažíme. Přilijeme bílé víno a necháme ho prudce vyvařit, pak přidáme rajčata, špetku soli a pepře a všechno 10 minut zprudka podusíme. |
4 | Mezitím ve velkém hrnci uvaříme těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je a dáme je do pánve s omáčkou se sépiemi. Všechno promícháme, posypeme nasekanou petrželkou a hotový pokrm horký podáváme. |