Maltagliati se sardelkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maltagliati se sardelkami
Maltagliati se sardelkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23528 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
300 g | Fazolové lusky zelené |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Sardinka obecná |
5 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 259,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 729,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maltagliati se sardelkami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si těsto. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něho vajíčka, přidáme špetku soli a vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme 30 minut odpočívat. |
2 | Mezitím si připravíme omáčku. Očistíme a vykucháme sardelky, odtrhneme jim hlavičku a vyjmeme páteř. Omyjeme je, osušíme a pokrájíme na kousky. Oloupeme stroužek česneku a cibuli a najemno nasekáme. |
3 | Odřízneme z fazolek stopky, pokrájíme na menší kousky a 3-4 minuty povaříme ve slané vodě. Scedíme a dáme stranou. Do pánve nalijeme olej a osmažíme nasekanou cibuli a nasekaný stroužek česneku tak, aby se nezbarvily dohněda. Přidáme fazolky a smažíme vše další 2-3 minuty. Přidáme sardelky a smažíme ještě 2 minuty. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. |
4 | Těsto několikrát prohněteme, válečkem rozválíme na tenký plát a ozubeným kolečkem z něho krájíme maltagliati o šířce 2 cm a délce 5-6 cm. Uvaříme je ve velkém hrnci v potřebném množství osolené vody. Promícháme s omáčkou se sardelkami a fazolkami a hotový pokrm ihned podáváme. |