Salát z penne s jeseterem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z penne s jeseterem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23529 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
100 g | Jeseter ve vlastní šťávě |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
100 g | Rukola |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 316,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jeseter ve vlastní šťávě, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z penne s jeseterem postup přípravy receptu:
1 | Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a jemně nasekáme. Očistíme salátové listy, omyjeme je ve studené vodě, scedíme, osušíme a pokrájíme na tenké nudličky. |
2 | Nalijeme do misky citronovou šťávu, přidáme trochu soli a štědrou špetku čerstvě mletého pepře. Přiléváme pramínkem olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku. Přendáme do mísy kostičky rajčat, přidáme nasekanou cibuli, pokrájeného uzeného jesetera a všechno zalijeme polovinou připravené zálivky. Vše jemně promícháme. |
3 | Mezitím uvedeme v hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a uvaříme těstoviny. Scedíme je, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a dáme do mísy. Zalijeme je zbývající zálivkou, přimícháme směs s rajčaty a jeseterem, přidáme na nudličky pokrájené salátové listy a ihned podáváme. |