Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kořeněná vánočka 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 2353

Ingredience

1 kávová lžička Anýz celý
0,5 kávová lžička Badyán
1 polévková lžíce Citronová kůra
1 ks Cukr vanilka
50 g Droždí
50 g Hrozinky
0,5 ks Hřebíček mletý
50 g Kandované ovoce
50 g Mandle
0,3 l Mléko polotučné
1 kg Mouka polohrubá
150 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 373kJ
24% Sacharidy 88 g
25% Tuky 19 g
14% Sodík 271 mg
28% Bílkoviny 16 g

Kořeněná vánočka postup přípravy receptu:

1

Přepuštěné máslo smícháme s moukou, přidáme kvásek z droždí, trochy vlažného mléka a špetky cukru, cukr, žloutky, sůl, mléko, citrónovou kůru, vanilku, tlučený badyán, anýz a hřebíček, sekané mandle, hrozinky, kandované ovoce a zaděláme těsto. Necháme v teple vykynout.

2

Z vykynutého těsta upleteme vánočku a necháme jí na plechu ještě chvíli kynout.

3

Pečeme v předehřáté troubě asi 1 hodinu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept