Jednoduchý recept

Farfalle po rybářsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23531
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
400 g Mořský jazyk
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
500 g Rajčata
10 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
350 g Těstoviny Farfalle
100 ml Víno bílé
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 312kJ
20% Sacharidy 72 g
17% Tuky 13 g
30% Sodík 610 mg
56% Bílkoviny 31 g

Farfalle po rybářsku postup přípravy receptu:

1

Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nasekáme. Očistíme rybí maso, vyjmeme páteř, důkladně ho omyjeme ve studené vodě, scedíme, osušíme a pokrájíme na kousky.

2

Opláchneme rozmarýn a petrželku a obě bylinky nasekáme. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme ho a dáme do pánve s olejem a papričkou. Přidáme polovinu nasekané petrželky a rozmarýnu, krátce vše smažíme.

3

Přidáme kousky osoleného a opepřeného rybího masa a za častého míchání je prudce osmažíme dozlatova. Vyhodíme stroužek česneku, přilijeme sekt a necháme ho vyvařit. Děrovanou lžící vyjmeme kousky ryb a mezi dvěma talíři je udržujeme teplé. Do pánve přidáme nasekaná rajčata, osolíme a opepříme a při střední teplotě za občasného zamíchání 15 minut dusíme. Asi 5 minut před koncem dušení přidáme kousky rybího masa, které jsme předtím odložili.

4

Mezitím uvedeme v hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Promícháme s připravenou omáčkou, hotový pokrm posypeme zbývajícím nasekaným rozmarýnem a petrželkou a horký podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept