Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 23532

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
189,4 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
400 ml Voda pitná
200 ml Víno bílé
1200 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
1 ks Šalvěj čerstvá
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 840kJ
19% Sacharidy 68 g
13% Tuky 10 g
74% Sodík 1 g
22% Bílkoviny 13 g

Rizoto se žampiony postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli, česnek a šalvěj, opékáme 5 minut. Přidáme rýži a opékáme ji za stálého míchání 3 minuty. Podlijeme bílým vínem a mícháme, dokud se tekutina nevstřebá. Přidáme čerstvé žampiony, přilijeme vroucí vodu a velkou naběračku zeleninového vývaru. Za stálého míchání opět vaříme, dokud se tekutina nevstřebá. Průběžně přiléváme vývar, dokud jej všechen nespotřebujeme. Rýže musí být měkká, ale ne rozvařená.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept