Rizoto se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto se žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23532 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
189,4 g | Rýže loupaná |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
400 ml | Voda pitná |
1200 ml | Vývar zeleninový |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 757,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rýže loupaná, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto se žampiony postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli, česnek a šalvěj, opékáme 5 minut. Přidáme rýži a opékáme ji za stálého míchání 3 minuty. Podlijeme bílým vínem a mícháme, dokud se tekutina nevstřebá. Přidáme čerstvé žampiony, přilijeme vroucí vodu a velkou naběračku zeleninového vývaru. Za stálého míchání opět vaříme, dokud se tekutina nevstřebá. Průběžně přiléváme vývar, dokud jej všechen nespotřebujeme. Rýže musí být měkká, ale ne rozvařená. |