Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23533
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Cukr třtinový
1 kávová lžička Kmín římský
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí
300 ml Vývar zeleninový
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 569kJ
4% Sacharidy 13 g
38% Tuky 29 g
35% Sodík 709 mg
31% Bílkoviny 18 g

Ostrá vejce postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájenou na kolečka, rozetřený česnek a nastrouhaný zázvor smažíme na rozehřátém oleji, dokud cibule nezměkne. Pak přidáme nadrobno nasekané chilli papričky zbavené semínek, římský kmín, cukr, sůl a špetku bílého pepře a dusíme na oleji další 3 minuty. Směs necháme vychladnout.

2

Mezitím si uvaříme natvrdo vejce.

3

Směs, která nám zatím vychladla, rozmixujeme. Přitom po částech přidáváme smetanu a studený zeleninový vývar.

4

Důkladně rozmixovanou směs nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Poté vložíme vejce uvařená natvrdo a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.

Poznámka

Podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept