Jednoduchý recept

Farfalle s cuketami a malými garnáty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23535

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Cuketa
250 ks Garnát obecný
80 g Olej olivový
5 g Pepř černý celý
60 g Petržel - nať
5 g Sůl
350 g Těstoviny Farfalle
3 l Voda pitná
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 647 kcal
Kilojoule 2 705kJ
22% Sacharidy 78 g
31% Tuky 23 g
46% Sodík 917 mg
55% Bílkoviny 31 g

Farfalle s cuketami a malými garnáty postup přípravy receptu:

1

Opereme petrželku, osušíme a nasekáme. Cukety pokrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli a šalotku, jemně pokrájíme na kolečka. Vyloupeme ocásky garnátů, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme.

2

V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme cibuli a šalotku. Přidáme kolečka cuket, několik minut za občasného zamíchání smažíme. Přilijeme 2 lžíce vody a při střední teplotě 6-7 minut vaříme. Přidáme ocásky garnátů a povaříme 2-3 minuty.

3

Přidáme šafrán, který je rozmočený ve 3 lžících horké vody, sůl a čerstvě mletý pepř a při střední teplotě 3 minuty povaříme.

4

V hrnci uvedeme do varu vodu, osolíme a dáme vařit těstoviny. Těstoviny al dente scedíme a promícháme se směsí cuket a garnátů v omáčce.

5

Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a horký podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept