Zeleninové taštičky samosa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové taštičky samosa
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23536 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
100 ml | Mléko odtučněné |
135 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Tuk |
Zeleninové taštičky samosa | |
1 ks | Brambory vařené |
1 ks | Chilli paprička |
3 polévková lžíce | Hrášek |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
0,3 ks | Květák |
2 kávová lžička | Limetková šťáva |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Olej kukuřičný |
1 ks | Šalotka |
1 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 108,8mg |
Draslík | 539,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Tuk, Brambory vařené, Chilli paprička, Hrášek, Kmín římský, Koriandr mletý, Kurkuma, Květák, Limetková šťáva, Olej kukuřičný, Šalotka, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko odtučněné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové taštičky samosa postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Bramboru, mrkev a květák vaříme ve vodě 10 minut, vodu slijeme, zeleninu necháme mírně vychladnout a potom nakrájíme nadrobno. Olej, limetkovou šťávu, vodu, šalotku, hrášek, chilli papričku a koření dáme do kastrolu a zvolna vaříme 3 minuty. Přimícháme bramboru, mrkev a květák, necháme vychladnout. |
2 | Do mísy prosijeme mouku, přidáme tuk a prsty zapracujeme do mouky. Když těsto připomíná hrubou strouhanku, přilijeme mléko a vypracujeme tuhé těsto. Vyndáme na pomoučený vál a pořádně prohněteme. Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého dílu vyválíme placku o průměru 20 cm, poté ji rozkrojíme na polovinu. |
3 | Plech na pečení vytřeme kukuřičným olejem. Zeleninovou náplň rozdělíme na půlkruhy z těsta. Okraje potřeme vodou, těsto přehneme přes náplň a okraje přitiskneme k sobě. Taštičky potřeme rozšlehaným vajíčkem a rozložíme na plech. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut. Podáváme horké nebo studené s mangovým čatní. |