Jednoduchý recept

Bažanti v rajčatové omáčce

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 23537
Kategorie: Maso

Ingredience

1500 g Bažant obecný
2 ks Cibule
8 dl Olej rostlinný
5 g Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
5 g Sůl
1 l Víno bílé
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

91% Kalorie 1,793 kcal
Kilojoule 7 501kJ
3% Sacharidy 10 g
209% Tuky 157 g
22% Sodík 436 mg
103% Bílkoviny 58 g

Bažanti v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

Bažanty naporcujeme, dáme do hrnce s poklicí, zalijeme vínem a olejem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a pepř a necháme přiklopené marinovat do druhého dne.

2

Jednotlivé porce vyjmeme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji na pánvi. Do hrnce s marinádou přidáme rozmixovaná rajčata, porce bažanta, trochu vody a vše vaříme asi 30 minut, dokud maso není měkké. Maso naservírujeme na talíř, omáčku necháme ještě chvilku povařit a ihned nalijeme na porce.

Poznámka

Podáváme s bramborami nebo kaší. Doba marinování- 24 hodin

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept