Pečené brambory s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory s rajčaty
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23538 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
8 ks | Bazalka |
700 g | Brambory rané |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 608,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,1mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené brambory s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek seřízneme na obou koncích a nakrájíme na kolečka, rajčata nakrájíme na plátky. Na dno misky rozložíme brambor, na ní poklademe 4 lístky bazalky a přidáme vrstvu pórku. Potom dáme vrstvu rajčat. Vrstvy střídáme, dokud nespotřebujeme všechnu zeleninu. Navrch dáme brambory. |
2 | Zeleninový vývar ochutíme česnekem, osolíme, opepříme a přelijeme jím zeleninu. Vrchní vrstvu brambor zakápneme olivovým olejem. |
3 | Pokrm pečeme v předehřáté troubě dozlatova asi 1 1/2 hodiny. |