Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 2354

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
20 g Cukr moučkový
20 g Droždí
50 g Mandle
100 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
80 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 187kJ
11% Sacharidy 41 g
14% Tuky 11 g
4% Sodík 81 mg
15% Bílkoviny 8 g

Vánoční suchary postup přípravy receptu:

1

Utřeme máslo se žloutkem a cukrem, přidáme mouku, kvásek, sekané loupané mandle, citrónovou kůru, mléko a vypracujeme těsto jako na vánočku.

2

Necháme vykynout, rozdělíme na dvě poloviny ze kterých utvoříme dvě šišky, necháme kynout. Potřeme vodou a rozšlehaným bílkem. Pečeme ve středně teplé troubě. Druhý den nakrájíme na plátky, poklademe na plech a pečeme dorůžova.

3

Teplé suchary obalíme ve vanilkovém cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept