Králík z Chanii - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík z Chanii
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 23540 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kg | Králičí maso |
120 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Oregano sušené |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Skořice mletá |
5 g | Sůl |
0,5 l | Víno bílé |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 119,0mg |
Draslík | 667,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 6,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Králičí maso, Oregano sušené, Skořice mletá, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík z Chanii postup přípravy receptu:
1 | Králíka omyjeme a naporcujeme. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo a porce masa na něm orestujeme dorůžova. Osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, skořici, oregano a bobkový list. Nakonec zalijeme vínem a vodou a vaříme, dokud není maso měkké a omáčka vyvařená na minimum. |
3 | Porce králíka naservírujeme na talíře polité omáčkou a ozdobíme posekanou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme nejlépe s rýží.