Empanadas s tuňákovou pastou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Empanadas s tuňákovou pastou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23542 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 ks | Cibule |
130 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 plátek | Suchar dietní |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tuňák v oleji |
80 ml | Víno bílé |
80 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 48,5mg |
Draslík | 294,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 373,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Suchar dietní, Sůl, Tuňák v oleji, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Empanadas s tuňákovou pastou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme přepuštěné máslo. Pro přípravu 20 g přepuštěného másla potřebujeme asi 100 g čerstvého másla. Čerstvé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do menší pánve, kterou dáme do hrnce do vodní lázně. Vaříme za občasného míchání na mírném ohni, dokud se nevypaří zbytečná tekutina, tedy asi 30 minut. Průběžně sbíráme vzniklou pěnu. Poté máslo přecedíme přes jemné plátno a nalijeme do uzavíratelné skleničky. Když vychladne, skleničku uzavřeme víčkem a dáme máslo vychladit do ledničky. |
2 | Čerstvé máslo a 20 g přepuštěného másla spolu s vínem a 80 ml vody v hrnci rozehřejeme, ale k varu nepřivádíme. |
3 | Hrnec odstavíme, do směsi vmícháme mouku a špetku soli. Těsto důkladně propracujeme a přikryté necháme 2 hodiny chladit. |
4 | Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli. |
5 | Z nastrouhaného sucharu, nakrájených rajčat, tuňáka, mléka, nasekané petrželky a špetky soli vypracujeme hmotu. |
6 | Z těsta, které mezitím vychladlo, vyválíme plát, z něhož vypichujeme kolečka. Na každé kolečko naklademe osmahlou cibulku a tuňákovou pastu. Kolečka pak přeložíme a okraje pevně přitiskneme, čímž vzniknou taštičky. |
7 | Empanadas smažíme dozlatova na oleji. |
Poznámka
Pokud nemáme čas čekat, až máslo vychladne, lze použít i čerstvě připravené přepuštěné máslo v tekutém stavu. Nemáme-li po ruce čisté jemné plátno, můžeme využít pro přecezení přepuštěného másla papírový filtr (např. od kávovaru).