Jednoduchý recept

Empanadas s tuňákovou pastou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23542
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

2 ks Cibule
130 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
1 plátek Suchar dietní
1 kávová lžička Sůl
200 g Tuňák v oleji
80 ml Víno bílé
80 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 806kJ
17% Sacharidy 62 g
46% Tuky 34 g
11% Sodík 228 mg
43% Bílkoviny 24 g

Empanadas s tuňákovou pastou postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme přepuštěné máslo. Pro přípravu 20 g přepuštěného másla potřebujeme asi 100 g čerstvého másla. Čerstvé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do menší pánve, kterou dáme do hrnce do vodní lázně. Vaříme za občasného míchání na mírném ohni, dokud se nevypaří zbytečná tekutina, tedy asi 30 minut. Průběžně sbíráme vzniklou pěnu. Poté máslo přecedíme přes jemné plátno a nalijeme do uzavíratelné skleničky. Když vychladne, skleničku uzavřeme víčkem a dáme máslo vychladit do ledničky.

2

Čerstvé máslo a 20 g přepuštěného másla spolu s vínem a 80 ml vody v hrnci rozehřejeme, ale k varu nepřivádíme.

3

Hrnec odstavíme, do směsi vmícháme mouku a špetku soli. Těsto důkladně propracujeme a přikryté necháme 2 hodiny chladit.

4

Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli.

5

Z nastrouhaného sucharu, nakrájených rajčat, tuňáka, mléka, nasekané petrželky a špetky soli vypracujeme hmotu.

6

Z těsta, které mezitím vychladlo, vyválíme plát, z něhož vypichujeme kolečka. Na každé kolečko naklademe osmahlou cibulku a tuňákovou pastu. Kolečka pak přeložíme a okraje pevně přitiskneme, čímž vzniknou taštičky.

7

Empanadas smažíme dozlatova na oleji.

Poznámka

Pokud nemáme čas čekat, až máslo vychladne, lze použít i čerstvě připravené přepuštěné máslo v tekutém stavu. Nemáme-li po ruce čisté jemné plátno, můžeme využít pro přecezení přepuštěného másla papírový filtr (např. od kávovaru).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept