Recept

Falafel s jogurtovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 23544
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Jogurtová omáčka
1 ks Chilli paprička
2 kávová lžička Cibule
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
125 g Jogurt nízkotučný
0,3 kávová lžička Kmín římský
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Máta
Falafel s jogurtovou omáčkou
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 hrnek Cizrna
2 kávová lžička Kmín římský
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 kávová lžička Koriandr mletý
1 dl Olej kukuřičný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 639 kcal
Kilojoule 2 672kJ
19% Sacharidy 69 g
43% Tuky 32 g
6% Sodík 111 mg
40% Bílkoviny 23 g

Falafel s jogurtovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Cizrnu vaříme asi 1 a 1/2 hodiny v dostatečném množství vody doměkka. Nadbytečnou tekutinu slijeme a cizrnu necháme vychladnout. Po vychladnutí ji rozmixujeme společně s cibulí, česnekem, kmínem, mletým koriandrem, petrželkou a koriandrovou natí na hladkou kaši. Směs přendáme do misky, osolíme, opepříme a přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.

2

Všechny suroviny na přípravu jogurtové omáčky smícháme v misce, přikryjeme a také uložíme do chladničky.

3

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech na pečení vytřeme kukuřičným olejem. Z cizrnové hmoty vytvarujeme kuličky, potřeme kukuřičným olejem a klademe na plech. V troubě pečeme 15 minut. Potom je obrátíme a pečeme dalších 15 minut dozlatova. Falafel podáváme teplý s jogurtovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept