Fusilli s chobotničkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli s chobotničkami
Fusilli s chobotničkami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23545 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
500 g | Chobotnice |
1 ks | Cibule |
75 g | Olej olivový |
60 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý celý |
200 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Fusilli |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 657,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chobotnice, Cibule, Pažitka, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli s chobotničkami postup přípravy receptu:
1 | Očistíme chobotničky, sloupneme vnější blánu, vykucháme, odstraníme oči a zobáček, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme česnek a cibuli. Cibuli jemně nasekáme a stroužky česneku lehce podrtíme. |
2 | Spaříme rajčata a nahrubo nasekáme. Pažitku pokrájíme najemno. |
3 | Na oleji osmažíme nasekanou cibuli a rozmačkaný česnek. Přidáme chobotničky a zprudka smažíme. Osolíme, opepříme a odložíme stranou. |
4 | Osmažíme cibuli, přidáme rajčata a dusíme je při vyšší teplotě asi 5 minut. Osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. |
5 | Chobotničky vložíme zpět do pánve a dusíme, vmícháme pažitku. |
6 | Dáme vařit těstoviny. Hotové těstoviny scedíme, promícháme s omáčkou a chobotničkami. |
7 | Hotový pokrm posypeme pažitkou a horký podáváme. |