Jednoduchý recept

Králík na citronu

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23546
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
4 ks Cibule
2 ks Citrony
1 kg Králičí maso
200 g Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Solamyl - bramborový škrob
5 g Sůl
1 špetka Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 161kJ
3% Sacharidy 12 g
50% Tuky 37 g
20% Sodík 395 mg
63% Bílkoviny 35 g

Králík na citronu postup přípravy receptu:

1

Omytého králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a v hrnci na rozpáleném másle orestujeme do růžova.

2

Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, tymián, bobkový list, citronovou kůru, citronovou šťávu, přikryjeme poklicí a dusíme, dokud maso není měkké. Poté porce vyjmeme a uchováme v teple.

3

V misce smícháme škrobovou moučku (solamyl), lžičku másla a mléko, všechno důkladně rozmícháme a postupně vlijeme do hrnce a povaříme do zhoustnutí, vyjmeme bobkový list. Servírujeme jednotlivé porce zalité omáčkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou je dušená nebo vařená rýže. Použijeme šťávu a kůru ze 2 citronů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept