Recept

Empanadas s náplní z klobásy chorizo

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23547

Ingredience

100 g Klobása Chorizo
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Olivy nakládané
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
80 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 698 kcal
Kilojoule 2 922kJ
16% Sacharidy 57 g
58% Tuky 44 g
20% Sodík 409 mg
27% Bílkoviny 15 g

Empanadas s náplní z klobásy chorizo postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme přepuštěné máslo. Pro přípravu 30 g přepuštěného másla potřebujeme asi 110 g čerstvého másla. Čerstvé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do menší pánve, kterou dáme do hrnce do vodní lázně. Vaříme za občasného míchání na mírném ohni, dokud se nevypaří zbytečná tekutina, tedy asi 30 minut. Průběžně sbíráme vzniklou pěnu. Poté máslo přecedíme přes jemné plátno a nalijeme do uzavíratelné skleničky. Když vychladne, skleničku uzavřeme víčkem a dáme máslo vychladit do ledničky.

2

Čerstvé máslo a 30 g přepuštěného másla spolu s vínem a 80 ml vody v hrnci rozehřejeme, ale nevaříme. Po odstavení hrnce ze sporáku přimícháme mouku a špetku soli. Těsto důkladně promícháme a přikryté necháme 2 hodiny chladit.

3

Olivy plněné papričkami nakrájíme na kolečka, klobásu a papriku zbavenou semínek nakrájíme na drobné kostky. Přidáme špetku pepře a promícháme.

4

Z plátu vyváleného těsta vypichujeme kolečka o průměru 8-10 cm, na půlku kolečka vždy klademe náplň a pak přiložíme druhou půlku kolečka tak, že vzniknou taštičky. Jejich okraje k sobě pevně přitiskneme a taštičky smažíme na oleji dozlatova.

Poznámka

Pokud nemáme čas čekat, až máslo vychladne, lze použít i čerstvě připravené přepuštěné máslo v tekutém stavu. Nemáme-li po ruce čisté jemné plátno, můžeme využít pro přecezení přepuštěného másla papírový filtr (např. od kávovaru).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept