Empanadas s náplní z klobásy chorizo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Empanadas s náplní z klobásy chorizo
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23547 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Klobása Chorizo |
150 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Olivy nakládané |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
80 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 67,0mg |
Draslík | 55,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 580,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olivy nakládané, Paprika červená, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Empanadas s náplní z klobásy chorizo postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme přepuštěné máslo. Pro přípravu 30 g přepuštěného másla potřebujeme asi 110 g čerstvého másla. Čerstvé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do menší pánve, kterou dáme do hrnce do vodní lázně. Vaříme za občasného míchání na mírném ohni, dokud se nevypaří zbytečná tekutina, tedy asi 30 minut. Průběžně sbíráme vzniklou pěnu. Poté máslo přecedíme přes jemné plátno a nalijeme do uzavíratelné skleničky. Když vychladne, skleničku uzavřeme víčkem a dáme máslo vychladit do ledničky. |
2 | Čerstvé máslo a 30 g přepuštěného másla spolu s vínem a 80 ml vody v hrnci rozehřejeme, ale nevaříme. Po odstavení hrnce ze sporáku přimícháme mouku a špetku soli. Těsto důkladně promícháme a přikryté necháme 2 hodiny chladit. |
3 | Olivy plněné papričkami nakrájíme na kolečka, klobásu a papriku zbavenou semínek nakrájíme na drobné kostky. Přidáme špetku pepře a promícháme. |
4 | Z plátu vyváleného těsta vypichujeme kolečka o průměru 8-10 cm, na půlku kolečka vždy klademe náplň a pak přiložíme druhou půlku kolečka tak, že vzniknou taštičky. Jejich okraje k sobě pevně přitiskneme a taštičky smažíme na oleji dozlatova. |
Poznámka
Pokud nemáme čas čekat, až máslo vychladne, lze použít i čerstvě připravené přepuštěné máslo v tekutém stavu. Nemáme-li po ruce čisté jemné plátno, můžeme využít pro přecezení přepuštěného másla papírový filtr (např. od kávovaru).