Gramigna se zeleninou a škeblemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gramigna se zeleninou a škeblemi
Gramigna se zeleninou a škeblemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23548 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
200 g | Cuketa |
20 g | Fenykl obecný |
200 g | Mrkev kořen |
800 g | Mušle slávky |
75 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý celý |
60 g | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
200 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny gramigna |
100 ml | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 903,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,7mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cuketa, Fenykl obecný, Mušle slávky, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Petržel - nať, Pórek, Těstoviny gramigna mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gramigna se zeleninou a škeblemi postup přípravy receptu:
1 | Cukety, celer a mrkev očistíme. Pórek pokrájíme na kolečka. Mrkev a celer povaříme 1 minutu v osolené vařící vodě. Spaříme a pokrájíme na proužky. |
2 | Oloupeme stroužky česneku rozdrtíme. Petrželku nasekáme a fenykl natrháme na kousky. Oškrábeme slávky, omyjeme pod tekoucí studenou vodou, scedíme a dáme do pánve. Přidáme česnek, nasekanou petrželku, bílé víno, 2 lžíce oleje a při střední teplotě za občasného potřesení pánví necháme pod pokličkou otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme slávky ze skořápek a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a slávky, které se neotevřely, tekutinu z jejich vaření jemně scedíme a uschováme. |
3 | Nalijeme do pánve olej a osmažíme kolečka pórku. Přidáme kolečka cuket a vše smažíme, přidáme kolečka mrkve a pokrájený celer, sůl a pepř. Dusíme 6-8 minut. Přidáme vyloupané slávky, proužky rajčat, několik lžic tekutiny z vaření slávek a další minutu povaříme. |
4 | Těstoviny uvaříme a promícháme s připravenou omáčkou. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a fenyklem. Podáváme horký. |